Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Γρεβενά)

 • Συναυλία με τη «μπάντα της ΣΤΡΟΦΗΣ» Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018 στις 12.00

   

   

  Παρέμβαση ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης
  στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στα Γρεβενά

  Η Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών, το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στα Γρεβενά και το ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ συνδιοργανώνουν, για δεύτερη συναπτή χρονιά, παρέμβαση  ευαισθητοποίησης στην φοιτητική κοινότητα του ΤΕΙ, την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018  στις 12.00 με συναυλία με τη «μπάντα της ΣΤΡΟΦΗΣ», ένα νεανικό μουσικό σχήμα που κινείται μεταξύ ροκ και έντεχνων ελληνικών ακουσμάτων και αποτελείται από μέλη και προσωπικό του προγράμματος θεραπείας.

  Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του ακαδημαϊκού ιδρύματος και είναι ανοιχτή προς το κοινό.

  Ο στόχος της κοινωνικής παρέμβασης στην πόλη των Γρεβενών είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας στο θέμα της χρήσης ουσιών και της απεξάρτησης  σύμφωνα με τη  θεραπευτική  προσέγγιση  που το ΚΕΘΕΑ (το μεγαλύτερο δίκτυο υπηρεσιών απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης ) εφαρμόζει εδώ και 35 χρόνια στη χώρα μας, παρέχοντας  δωρεάν και χωρίς διακρίσεις υπηρεσίες. Στην ολιστική, ψυχοκοινωνική αντιμετώπιση του προβλήματος της εξάρτησης σημαντική είναι η συμμετοχή της οικογένειας και της κοινωνίας. 

  Το ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ, ως ένα από τα Προγράμματα του ΚΕΘΕΑ,  απευθύνεται σε  έφηβους/νεαρούς ενήλικες (έως 21ετών),  χρήστες ουσιών και τις οικογένειες τους . Η θεραπευτική παρέμβαση του  ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ   είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες αυτής της ηλικίας και δίνει  την ευκαιρία για την προσωπική αλλαγή, με ενεργητική συμμετοχή σε θεραπευτικές διαδικασίες, σε ομάδες διαφόρων αντικειμένων και σε  ποικίλες δημιουργικές δραστηριότητες (μουσική, ραδιόφωνο, θέατρο, αθλητικά). Για όσους προέρχονται από την Περιφέρεια ή στερούνται υποστηρικτικού οικογενειακού περιβάλλοντος δίνεται η δυνατότητα φιλοξενίας σε Ξενώνα, που υποστηρίζεται από το Σύλλογο Οικογένειας του Προγράμματος,  η οποία ξεκινά, εφόσον υπάρχει αίτημα και από τους ίδιους,  από την πρώτη φάση της συμβουλευτικής και κινητοποίησης τόσο για τους εφήβους όσο και για τους γονείς τους (όπου βέβαια υπάρχουν). Με την ένταξη στην  κύρια φάση θεραπείας, η διαμονή των εφήβων  συνεχίζεται στον Ξενώνα της Θεραπευτικής Κοινότητας.

  Το κύριο μήνυμα για τους έφηβους και τις οικογένειές τους είναι ότι  «Μπορείς αλλά όχι μόνος» να κάνεις την ουσιαστική στροφή από τα δύσκολα της χρήσης στα καλά της ζωής.

  Το μήνυμα αυτό όμως βρίσκει απόλυτη εφαρμογή στην ανοιχτή σχέση με την κοινωνία και στην από κοινού οργάνωση παρεμβάσεων που στοχεύουν στην ανάπτυξη συμμαχιών μεταξύ των φορέων για μία ολιστική αντιμετώπιση τους προβλήματος.

  Με την ευκαιρία αυτής της  ανακοίνωσης- πρόσκλησης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσους συνέβαλαν στη διοργάνωση αυτής της παρέμβασης  και  όσους μας προφέρουν απλόχερα τη φιλοξενία τους τα τελευταία δυο χρόνια, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα συμμετοχής σε δραστηριότητες σε μία περιοχή  ιδιαίτερου φυσικού κάλλους γεγονός που έχει σημαντικά οφέλη για τα μέλη του Θεραπευτικού Προγράμματος.

  Συγκεκριμένα ευχαριστούμε για τη στήριξη:

  Την Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών, το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας Γρεβενών, το Κέντρο Πρόληψης Ν. Γρεβενών "ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" ΟΚΑΝΑ, το ΠΙΝΔΟΣ resort (Κρανιά Γρεβενών), την Ταβέρνα “ΠΕΡΔΙΚΑ” (Σπήλαιο Γρεβενών) και το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας.

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΓΡΕΒΕΝΑ)
6ο χλμ Παλαιάς Ε.Ο. Γρεβενών Κοζάνης
Τ.Κ. 51100  ΓΡΕΒΕΝΑ

mail: sec-epdo@teiwm.gr

ΘΕΣΗ                        ΤΗΛΕΦΩΝΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ            2462061601

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ            2462061607

ΠΡΟΙΣ. ΓΡΑΜ.           2462061605

ΦΑΞ ΓΡΑΜΜ.             2462061603

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ            2462061612

ΓΡ. ΔΙΑΣΥΝΔ.           2462061616

ΦΑΞ  ΔΙΑΣΥΝ.          2462061617

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΙΤΙΣΗΣ     2462061616

ΓΡΑΦ. ΕΚΤΑΚΤΩΝ     2462061628

Tei Online 

Webmail 

Τηλεφωνικός Κατάλογος 

 

logo

logo

msdnaa-logo 

home link paso